Плувен басейн „Меден рудник“

Плувен басейн „Меден рудник“

Информация за обекта:

  • Работно време: от понеделник до неделя от 08.00 ч. до 20.30 ч.
  • Телефон за резервация: 0884 670 666
  • Адрес: ж.к. Меден Рудник, 8011 Бургас
  • Координати: 42.45728263, 27.415430919

Ценова листа

Виж тук

Плувен басейн „Меден Рудник“ е въведен в експлоатация в края на 2014 година.

Големият басейн в комплекса е с размер 12,50 х 25,00 м. и дълбочина 1,80 - 2,00 м. Съоръжението е оборудвано според изискванията на Българските федерации по плуване и водна топка.

Монтирано е електронно информационно табло. Комплексът има вертикална система на филтрация, компенсаторен резервоар с необходимите габарити и оборудване, озонираща система (първата такава на територията на града) за пречистване на водата и външен преливник. Озониращата система е нискоенергийна и екологично чиста.

Вторият басейн е учебен, с размери 10 х 10 м. и дълбочина 0,80 - 1,20 м., също с вертикална система на филтрация, компесаторен резервоар, озонираща система за пречистване на водата.

За да се избегнат инциденти при подхлъзване, подът около басейните и трибуните е от матиран гранитогрес.

За зрителите са изградени трибуни с 300 седящи места. В комплекса има озвучителна система и видеонаблюдение. Той е достъпен за хора с увреждания.

В обслужващата част на сградата са разположени кабинети за треньори, стая за спасител - инструктор, съблекални, умивални, санитарни възли, душове, септични вани за крака, лекарски кабинет със самостоятелен санитарен възел.

В непосредствена близост до входа са разположени помещения за гардероб и тоалетни за посетителите.

Около плувния комплекс е изграден паркинг с 34 места.

Температурата и влажността в залата с басейните се постига чрез напълно автоматизирана модерна климатична система.

Всички спортни клубове подават графици, които са постоянни или се заявяват всеки месец на Ръководителя на обекта за зимния и летния период на ползване на часове за тренировка в плувния басейн

В плувен басейн „Меден Рудник“ се провеждат редица местни, нацинални и международни състезания по плуване и водна топка.


Галерия снимки

Разглеждания: 32
Назад към всички